Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Armin van Buuren

  toegevoegd door XRADIO

  Toen Armin 18 was, bracht hij zijn eerste plaat uit. Dat jaar scoorde hij ook zijn eerste UK-hit met 'Blue Fear' en begon zijn eigen label Armind op zijn 22e. Dit jaar had hij zijn tweede UK hit met 'Communication', maakte hij zijn eigen compilatie-cd's en veroverde hij als DJ en producer langzaam maar zeker de wereld.

  Het begon allemaal op 25 december 1976. Armin van Buuren werd toen geboren in Leiden. Na een muzikale jeugd gaat hij in het begin van de jaren negentig naar de middelbare school. Armin werd ontzettend geïnspireerd door meestermixer Ben Liebrand. Hij kocht twee draaitafels, leerde snel hoe te mixen en begon zijn eigen stijl te creëren. Op zijn 16e kocht Armin zijn eerste sampler, de Akai S-01. De eerste demo die hij maakte werd meteen op een compilatie-cd gezet. Met het geld dat hij met deze deal verdiende, kocht Armin grotere en betere apparatuur, wat eind 1995 uiteindelijk leidde tot het uitbrengen van zijn eerst plaat.

  Sinds 1995 heeft Armin veel tracks op diverse labels gereleased. Zijn eerste grote succes behaalde hij met Blue Fear op Cyber Records. Op hetzelfde label bracht hij ook Communication uit, dit werd in de zomer van 1999 een gigantische clubhit op Ibiza. Deze plaat kwam in 2000 op 18 binnen in de Engelse Charts. Begin 1999 begon Armin samen met United Recordings zijn eigen label Armind. Zijn eerste release Gig-One werd goed ontvangen. Zijn tweede release Touch Me onder de naam Rising Star werd getekend bij Ministry of Sound, voordat de plaat in de winkels lag. Toen Gimmick-Free bij R&S Records werd getekend, kon je zeggen dat het Armin was gelukt om zijn label op de kaart te zetten. Hij bracht eerder dit jaar Gaia-4 Elements uit en produceerde samen met DJ Tiësto twee platen: Major League - Wonder where you are? die bij Black Hole werd uitgebracht en Eternity, die op Armind werd gereleased.

  In juli kwam zijn derde compilatie-album, Armin van Buuren 001 - A State of Trance uit. Hij maakte een mix-cd voor Planet Disco, waarmee hij zijn groovy kant liet zien en bij Black Hole bracht hij Artist Profile no. 4: DJ Armin van Buuren uit.

  Na remixen gemaakt te hebben voor onder andere Wamdue Project - King of my Castle, Madison Avenue - Don't call me baby, Gouryella - Walhalla en Onephatdeeva - Bad Habits, bouwde Armin een aardige reputatie als remixer op. Hij werd zelfs zo vaak gevraagd een remix te maken dat hij aanbiedingen af moest slaan. In de toekomst zal Armin zich meer op zijn eigen producties gaan richten en zich bezig houden met het verzamelen van tracks voor zijn 'Rising Star' album.

  Met Armins DJ-carrière gaat het ook erg goed. Om over de hele wereld te kunnen draaien gaf Armin zijn residency van drie jaar in Club Nexus op. Daar draaide hij elke week een set van vijf uur. Zijn eerste grote optreden was tijdens het Amsterdam Dance Event in 1999. Daarna volgden Cream, Slinky, Peach, Gatecrasher, Moskou, Tel Aviv, Ibiza, Jeruzalem, Japan, Helsinki, Dance Valley, Kreta en de Fast Forward Dance Parade.

  Het is begin 2003 en het nieuwe jaar begint zeer goed voor Armin want zijn nummer 'Yet Another Day' deed het al zo goed op de dansvloeren dat er werd besloten de plaat uit te brengen. Voor 'Yet Another Day', de eerste single van Armin's debuutalbum, is hij een bijzondere samenwerking aangegaan met de leadzanger van Genesis; Ray Wilson. Een samenwerking die ook op een niet alledaagse wijze tot stand is gekomen. Vorig jaar draaide Armin van Buuren in een club in Glasgow toen Ray met een demo naar de DJ kwam, om deze vervolgens in Armin's handen te drukken; of Armin geinterresseerd was om met hem samen te werken. Het resultaat van deze samenwerking is een knaller van een danceplaat die zijn zegetocht reeds op Sensation begon. Hier hebben Armin en Ray samen met Eller van Buuren, juist ja, het broertje van Armin op gitaar de track live gespeeld voor de uitzinnige menigte.

   

Producties opgenomen in playlist

Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm