Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Anouk

  toegevoegd door XRADIO

  Anouk Teeuwe wordt op 8 april 1975 geboren in Den Haag. Haar moeder is zangeres in een bluesband en ook kleine Anouk heeft een voorliefde voor muziek. Als jong meisje al zingt Anouk zelfverzonnen liedjes en hoe ouder ze wordt, hoe belangrijker deze uitlaatklep voor haar wordt. Vooral in haar puberteit is zingen een manier om haar emoties en frustraties te uiten.

  Na het zingen als achtergrondzangeres in het bruiloftbandje Shotgun Wedding en twee jaar Rotterdams Conservatorium wordt Anouk ontdekt door Barry Hay van de succesvolle Haagse rockbband Golden Earring. Hij helpt haar met het opnemen van een demo en Anouk tekent een contract bij Dino Music. Haar debuutsingle 'Mood Indigo' is speciaal voor Barry. Ondertussen wordt de amateur-band waar Anouk mee speelt vervangen door professionele muzikanten en samen met Bart van Veen begint ze aan het schrijven van haar debuutalbum.

  Nog voordat deze uit is, komt Anouk met de single 'Nobody's Wife'. Het nummer wordt een regelrechte hit en staat weken op nummer 1. Het succes van het album zelf is dan ook onvermijdelijk. Anouk gaat verder met een tweede album wat ook weer samen met Bart van Veen geschreven wordt. Om even te ontkomen van alle hectiek kiezen de twee Portugal als veilige haven en het resultaat liegt er niet om.

  Het tweede album van Anouk 'Urban Solitude' levert haar twee Edisons en vier TMF Awards op. Het album combineert lekkere up tempo songs met gevoelige ballads. Vooral de nummers 'R U Kidding Me', 'The Dark' en 'Michel' worden goed ontvangen door het publiek. Alle concerten zijn uitverkocht en haar naam is definitief gemaakt. Maar alle drukte heeft ook zijn negatieve kanten en in mei 2000 neemt ze op advies van de dokter een rustperiode.

  Na de rustperiode gaat Anouk weer lekker verder met muziek maken en ook een derde album is in de maak. Op 18 april 2002 krijgt zij samen met Remon Stotijn een zoon: Benjamin Kingsley. Eind november van dat jaar start dan ook de kaartverkoop van de Graduated Fool Tour naar aanleiding van haar derde album. Er worden zelfs extra concerten toegevoegd omdat het zo snel uitverkocht was. Ondertussen werd Anouk zwanger van haar tweede kind en op 5 december 2003 kwam Elijah Jeremiah ter wereld.

  In 2004 kwam er het album 'Update' uit met een aantal akoestische versies van eerdere albums. Aan het einde van datzelfde jaar brengt Anouk haar album 'Hotel New York' waarop hits als 'Girl', 'Jerusalem' en 'One Word' staan.

  Het jaar daarna, in 2005, deed Anouk een reeks concerten in Nederland en Belgie. Daarna vertrok ze met haar gezinnetje naar haar tweede huis in Amerika in de hoop om daar door te breken. Amerika bleek toch niet Anouk's ding te zijn en in 2006 keert ze terug naar Nederland voor optredens op o.a. Paaspop, Bospop en Lowlands.

   

Producties opgenomen in playlist

Reacties (1)

 • XRADIO (13)
  16 december 2011 om 02:16  
  Test
   
| 1 |
 
Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm