Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Britney Spears

  toegevoegd door XRADIO

  Britney Spears werd geboren op 2 december 1981 in Kentwood, Louisiana in het zuidoosten van de VS. Op 11-jarige leeftijd maakte Britney Spears samen met Christina Aguilera en Justin Timberlake deel uit van de Mickey Mouse Club van de Amerikaanse televisiezender Disney Channel.

  Op haar zestiende begon ze samen met producers Max Martin (bekend van Ace of Base en Backstreet Boys) en Eric Foster White (Whitney Houston) aan de opnamen van haar debuutalbum 'Baby One More Time' deze verscheen eind 1988. In 2000 kwam ze met haar single 'Oops!..I did It Again'. Ze kreeg een relatie met Justin Timberlake van de groep N' Sync. Britney verloor haar maagdelijkheid, maar de relatie liep ten einde in juni van 2002.

  Eind 2001 kwam ze met een meer volwassen album 'Britney'. De eerste single van dat album, 'Slave 4 U' werd ook weer een hit. Ook de twee single 'Overprotected' en de derde single 'I'm not a girl, not yet a woman' werden hits.

  Britney probeerde haar carrière uit te breiden door een stap te maken naar het witte doek. Ze speelde de hoofdrol in de film Crossroads. Een film over de vriendschap van drie vriendinnen die allemaal om verschillende redenen breken met hun dagelijkse sleur. Ze pakken de auto en rijden richting het onbekende. De enige mannelijke passagier weet de meiden over te halen om voor geld mee te doen aan een zangwedstrijd en natuurlijk wordt Britney de ster van de avond. De stap naar het witte doek beviel haar goed, dit in tegenstelling tot het bioscooppubliek. Ze maakte het nummer 'Boys' voor het derde deel van de Austin Powers reeks waar ze tevens met een kleine rol te zien was.

  Britney heeft al één scheiding achter de rug. Tijdens een wild avondje stappen in Las Vegas trouwt Britney op 3 januari 2004 met haar jeugdliefde Jason Alexander. De verbintenis werd enkele uren later ontbonden. Ook met haar huidige liefje Kevin Federline dook Britney extreem snel het huwelijksbootje in. Na een relatie van zo'n vijf maanden verloven de twee en trouwen niet zoals gepland in een grote bruiloft, maar in simpele kleding in een simpel huisje.

  Maar dan komt het blijde nieuws dat Britney in verwachting is! Op 14 september 2005 wordt de kleine Sean Preston Federline geboren. De kleine jongen komt met een keizersnede ter wereld en wordt de eerste maanden van zijn leventje niet aan de buitenwereld getoont. Later wordt Britney echter vaak als trotse moeder gesignaleerd, als ze met de kleine Sean Preston op de arm door de straten van Hollywood loopt.

  Helaas krijgt Britney ook veel kritiek op de manier waarop ze met haar zoon omgaat. Ze zou niet voorzichtig genoeg zijn. Het was echter de nanny van Britney die Sean Preston uit zijn kinderstoeltje liet vallen. De schade blijkt uiteindelijk mee te vallen, maar de baby heeft wel een flinke deuk in zijn hoofd.

  Op 9 mei 2006 maakte Britney in de show van David Letterman bekend dat ze opnieuw zwanger is. En dat terwijl er geruchten de ronde blijven doen dat de relatie tussen Britney en K-Fed totaal niet loopt.

  Op 12 september 2006 bevalt Britney van haar tweede zoon genaamd Jayden James. Eerst gingen er geruchten dat het kindje Sutton Pierce zou heten, dezelfde initialen als Sean Preston. Maar dat bleek niet zo te zijn. Toen de kleine Jayden James 8 weken oud was, vroeg Britney op 6 november 2006 scheiding aan van haar man Kevin Federline. Dit na hun zoveelste ruzie. Voor Kevin kwam de scheidingsaanvraag erg onverwachts, Britney had hem namelijk niet op de hoogte gesteld!

  Het jaar 2007 is moeilijk voor Britney. Ze besluit om naar een ontwenningskliniek te gaan om alles op een rijtje te zetten. Toch bedenkt ze zich en staat de volgende dag alweer buiten. Ze gaat naar een kapper in L.A. om daar zelf haar kop kaal te scheren! De ooit zo schattige tienerster draait volledig door. Zo beukt ze met een paraplu in op de auto van een fotograaf, neemt ze een bizarre videoboodschap op voor haar fans, poseert ze topless en wordt ze regelmatig gespot zonder ondergoed aan. In september 2007 zet ze zichzelf compleet voor lul tijdens haar openingact van de MTV Video Music Awards. Ze draagt een onflatteus bloot pakje, playbackt en danst als een hark. Alsof dit nog niet ellendig genoeg was, sleept ex-man K-Fed haar ook nog eens voor het gerecht. De twee moeten de voogdij delen en Britney moet regelmatig drugstests ondergaan om het recht op voogdij te houden. Lekker gezellig...

  Toch gebeurt er wel een iets positiefs in 2007. Britney brengt haar single 'Gimme More' uit die in Amerika redelijk goed wordt ontvangen. En ook haar album 'Blackout' is succesvol.

  In 2008 gaat het nog steeds niet de goede kant op met Britney. Begin van het jaar werd ze per ambulance afgevoerd omdat ze weigerde haar kids af te geven aan haar ex Kevin Federline. De rechter besloot daarop dat Britney haar kinderen helemaal niet meer mag zien, ze mag ze alleen zo nu en dan bellen. Britney's nieuwe lover, de paparazzo Adnan Ghalib, heeft een slechte invloed op haar.

   

Producties opgenomen in playlist

Reacties (3)

 • 8 augustus 2010 om 10:16  
  test
   
 • Jeroen (36)
  18 februari 2010 om 16:13  
   
 • Jeroen (36)
  7 januari 2009 om 00:48  
   
| 1 |
 
Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm