Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Amy Winehouse

  toegevoegd door XRADIO

  Amy Winehouse werd op 14 september 1983 geboren als Amy Jade Winehouse. Ze groeide op in het noorden van Londen en ze zat op de Ashmole School. Toen ze tien jaar was sloot ze zich aan bij een rapgroep die zichzelf 'Sweet 'n' Sour' noemde. Op haar twaalfde ging ze naar de Sylvia Young Theatre School. Hier was ze snel weer weg omdat ze zichzelf niet kon zijn. Ze besloot om naar de Brit school te gaan.

  Tijdens haar jeugd luisterde Amy naar veel verschillende muzieksoorten en op haar dertiende kreeg ze een gitaar. Ze werd ontdekt toen haar vriend en soulzanger Tyler James Amy's demo aan een platenmaatschappij gaf. Ze begon op haar zestiende professioneel te zingen.

  Op 20 oktober 2003 kwam haar debuutalbum 'Frank' uit. Amy heeft aan bijna alle nummers van dit album meegeschreven. Het album werd platina en Amy brak definitief door. Na dit album is ze goed gaan nadenken over wat ze met haar tweede album wilde. Ze wilde iets anders, iets was minder ingewikkeld was. Ze luisterde veel naar meidengroepen uit de jaren vijftig en zestig. Ze hield van deze muziek omdat hij zo simpel was. Zoiets wilde ze ook op haar eigen album.

  In 2006 gingen de geruchten rond dat Amy manisch depressief zou zijn en aan een eetstoornis lijdt. Ook wordt ze in deze periode erg vaak dronken gezien. Ondanks al deze wilde verhalen komt op 30 oktober 2006 kwam haar tweede album, 'Back to Black', uit. De eerste single van dit album heet 'Rehab' en wordt een hit. Amy treedt op in verschillende tv-programma's en tijdens veel concerten. Ze wordt door de producers van James Bond zelfs gevraagd om de soundtrack voor de 22e James Bond film op te nemen. Het talent van Amy wordt beloond tijdens de Brit Awards 2007. Ze won daar de award voor Best British Female Artist.

  In datzelfde jaar krijgt Amy ook heel wat tegenslagen te verwerken. Ze roep keihard 'No No No' tegen rehab, maar toch werd ze opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou in 2007 onder andere optreden tijdens Pinkpop en North Sea Jazz Festival. Beide optredens gingen niet door wegens het drankprobleem van Amy. In het liefdesleven is ze wel gelukkig, op 18 mei 2007 stap Amy in het huwelijksbootje met Blake Fielder-Civil. Hij blijkt geen lieverdje te zijn, want de rocker belandt in de gevangenis. Er gaan geruchten dat Amy en Blake zouden gaan scheiden, maar ze zijn nog steeds bij elkaar. Ondertussen wordt steeds vaker ladderzat en knetterstoned gespot. Er dook zelfs een video op waarop te zien is dat Amy crack rookt. Dit was de druppel en de zangeres besluit om naar de afkickkliniek te gaan.

  Op muzikaal gaat het Amy allemaal wel voor de wind. Haar single 'Valerie', dat ze samen met producer Mark Ronson maakte, komt op nummer 1 binnen in de Nederlandse Top 40. Het is voor de eerste keer dat een single alleen op basis van downloads de eerste plek bereikt.

   

Producties opgenomen in playlist

Geen gerelateerde tracks.
Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm