Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Benny Benassi

  toegevoegd door XRADIO

  Marco Benassi werd op 13 juli 1967 geboren in Milaan en draaide onder de naam Benny Benassi plaatjes vanaf begin jaren negentig. Zelf noemt hij zijn muziek electronische dance, omdat zijn muziek niet thuishoort in het vakje elektro, club, techno of trance.

  Benny Benassi begon zijn carrière in een aantal plaatselijke discotheken. Na een aantal jaren plaatjes van andere DJ's te hebben gedraaid besloot hij halverwege de jaren negentig zelf platen te produceren. Benny ontmoette producer Larry Pignagnoli, die achter onder andere Whigfield zat, en ze besloten samen een eigen project te beginnen.

  Larry Pignagnoli van het Off Limits-team introduceerde daarna de stemmen van Dani, Violeta en Paul Frenc en een paar maanden later was Benny's eerste single KMC featuring Dani klaar. Hij bracht daarna nog nummers uit onder zijn eigen naam en samen met zijn neef, toen onder de naam Benassi Bros featuring Violeta. In 2001 scoorde hij een aardige clubklapper met 'I Feel So Fine'.

  Een jaar later bracht hij 'Satisfaction' uit, wat eveneens een grote clubklapper blijkt. In Nederland kwam de plaat echter pas in de zomer van 2003 uit. Daarnaast werd Benny door het bekende Engelse label Ministry Of Sound gevraagd om een remix te maken van DJ Tomcrafts hit 'Loneliness'. Daarnaast verschenen zijn debuutalbum 'Hypnotica' en de single 'Able To Love'.

   

Producties opgenomen in playlist

Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm