Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Amerie

  toegevoegd door XRADIO

  Amerie Rogers is op 13 januari 1980 geboren in Fitchburg, Massachusetts. Ze heeft een jonger zusje, Angela. Doordat haar vader in het Amerikaanse leger zat, reisde ze de hele wereld af. Ze leefde op verschillende plaatsen, zoals Alaska, Texas, Duitsland en Zuid-Korea.

  Ze is in 2000 afgestudeerd op de Universiteit van Georgetown en heeft een graad gehaald in 'Engels' en 'Kunsten'. Ze ziet Washington DC als haar hometown. Ze ontmoet daar de producer Rich Harrison, die eerder heeft gewerkt met artiesten zoals Mary J. Blige. Amerie begon demo's met hem op te nemen. Ze sloten een deal met Rise Entertainment, wat later tot Columbia Records omgedoopd werd. In de lente van 2002 bracht Columbia Amerie's debuutsingle 'Why don't we fall in love' uit. Haar eerste album 'All I Have' verscheen in juli. Het album is geschreven en geproduceerd door Harrison. Behalve de outro, daar schreef ook Amerie aan mee. Het nummer haalde de top 20 in de R&B en hip-hop lijsten en de top 40 in de gewone hitlijsten. De critici begonnen haar te vergelijken met zangeressen zoals Ashanti. In 2003 zong ze mee op LL Cool J's nummer 'Paradise'. Deze single kreeg alleen niet heel veel aandacht.

  Ze heeft nog even een TV-show gepresenteerd maar stopte hiermee nadat ze een filmrol kreeg aangeboden. Ze speelde een rol naast Michael Keaton en Katie Holmes in de film 'First Daughter'. Deze film gaat over de dochter van de Amerikaanse president die aan haar opleiding begint. Amerie speelt haar kamergenoot en vriendin Mia.

  Haar tweede album, 'Touch', werd uitgebracht in het voorjaar van 2005. De grootste hit van dit album is '1 Thing'. Dit nummer was ook de soundtrack van de film 'Hitch', een romantische comedy met Will Smith in de hoofdrol. Als de drum en gitaar- beats je bekend voorkomen, kan dat kloppen. Die zijn afkomstig van het liedje 'Oh Calcutta' (1970) van de groep The Meters. De single werd onder andere genomineerd voor de MTV Video Music Awards. De single is ook nog eens geremixed door veel bekende artiesten, onder andere door Eve en Fabolous.

  In augustus 2005 komt Amerie na de single 'Touch' (naar haar gelijknamige album) met haar derde nummer: 'Talkin' About'. Tijdens de 2005 Vibe Awards ontving Amerie de 'Club Banger Of The Year' voor haar nummer 1 hit '1 Thing'. Voor haar album 'Touch' ontving ze in Amerika een gouden album, en later voor '1 Thing' een platinum plaat.

   

Producties opgenomen in playlist

Geen gerelateerde tracks.

Reacties (1)

 • XRADIO (13)
  12 september 2012 om 19:05  
   
| 1 |
 
Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm