Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Fedde Le Grand

  toegevoegd door XRADIO

  Iedereen kent de knaller "Put your hands up 4 Detroit". Hierachter zit de Nederlandse DJ en producer Fedde le Grand.

  Op jonge leeftijd had Fedde le Grand al een gezonde obsessie voor muziek. Hij begon met draaien in lokale clubs in Utrecht, tot hij een aanbod kreeg om resident DJ te worden in de legendarische Danssalon in Eindhoven. 2 jaar lang was hij de Zondag resident in deze club.

  Na hiermee zijn naam gevestigd te hebben, is zijn carriere echt van de grond gekomen en draait hij door heel Nederland, in de beste clubs en op de beste clubavonden. Enkele voorbeelden: Panama (Amsterdam), HouseQuake at Escape (Amsterdam), Love Boat (Amsterdam), Jackies (Rotterdam), Thalia (Rotterdam), Discotheque (Rotterdam), Now & Wow (Rotterdam), Sneakerz / HouseQuake at De Rechter (Eindhoven) en natuurlijk op Extrema.

  DJ Fedde le Grand heeft ook zijn eigen clubavond 'Sneakerz' in Panama. Dit groeide al snel uit tot een van de populairste clubavonden in Nederland.

  Naast het draaien is hij ook een begenadigd producer. Sinds 2001 is hij volop bezig in de studio. Zijn tracks zijn uitgekomen op labels als Little Mountain Recordings (Sander Kleinenberg), Influence (Antoine Clamaran), Flamingo en Work. Onder de projectnaam F.L.G. vind je meer electro-house getinte nummers en onder zijn eigen naam Fedde le Grand brengt hij de housetracks uit met een akkoestisch gevoel. Ook draait hij regelmatig op Radio 3FM in het programma Ministry of Beats.

  In 2006 scoort hij een grote internationale hit met de track "Put your hands up 4 Detroit".

   

Producties opgenomen in playlist

Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm