Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Basshunter

  toegevoegd door XRADIO

  BassHunter werd, nadat hij de single Boten Anna ("Anna, de Bot") had uitgebracht, enorm bekend in Zweden, Denemarken en Noorwegen en is sinds kort bekend in Nederland. Het nummer kwam bovenaan te staan in de hitlijsten en werd op 3 mei 2006 tot Noorwegen's officiele Russefeiring-nummer[2] gekozen. Het was ook het meest populaire nummer tijdens het feest The Gathering in 2006. Het nummer Boten Anna is recentelijk ook in de Nederlandse Top 40 binnengekomen op nummer 9. Momenteel staat het nummer op 3.

  De tekst van Boten Anna gaat over een gebruikster van IRC waarvan de zanger denkt dat ze een IRC bot is. Hij ontdekt later dat ze een echt persoon is, maar zegt dat ze in zijn ogen altijd een bot zal blijven. Ondanks het esoterische onderwerp werd het nummer door de gevestigde media goed ontvangen. Het woord bot werd vaak foutief herkend als boot, temeer daar een deel van de clip zich in een waterfiets in een kanaal afspeelt, en in de tekst ook over een kanaal wordt gesproken. In dit laatste geval wordt echter een IRC-kanaal bedoeld. De Gebroeders Ko hebben hier op ingespeeld met een Nederlandse spoof die eind augustus 2006 op 26 binnenkwam in de Top 40.

  In het kanaal #BassHunter.se op QuakeNet was, toen het nummer uitkwam, een bot actief genaamd Anna. Door de populariteit van het nummer zit dat kanaal nu echter, net als #Anna, vol met bots. Er zit geen echte Anna meer.

  Het Deense internetradiostation MMradio.org heeft een Deense remix gemaakt. Het is een parodie die inspeelt op het feit dat veel mensen denken dat het nummer over een boot gaat, in plaats van over een bot. De parodie gaat over een boot, waardoor het misverstand vergroot wordt. De DJ's die het gemaakt hebben hebben nooit verteld hoe ze het nummer wilden noemen, en bij de eerste uitzending is door luisteraars bepaald dat het om een boot genaamd Anna ging. Ook twee Nederlandse Skihut-artiesten genaamd Gebroeders Ko hebben een parodie op het nummer gemaakt, die eveneens over een boot gaat met de naam Anna.

   

Producties opgenomen in playlist

Geen gerelateerde tracks.

Reacties (1)

 • Jeroen (35)
  26 februari 2009 om 18:09  
  ik heb een boot
   
| 1 |
 
Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm