Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Bob Sinclar

  toegevoegd door XRADIO

  Bob Sinclar, echte naam Cristophe LeFriant, is een Franse recordproducer, DJ, remixer en mede-eigenaar van het label Yellow Productions, samen met DJ Yellow. Sinclar begon zijn carriere in 1986, toen hij nog maar 18 jaar oud was. Hij specialiseerde zich op funk en hip-hop muziek, onder de naam 'Chris The French Kiss'. Zijn eerste clubhit was 'Gym & Tonic', een samenwerking met Thomas Bangalter van Daft Punk.

  Ze hadden illegaal de stem van Jane Fonda gebruikt van een van haar fittness tapes. De naam Bob Sinclar komt van Phillipe de Broca's film 'Le Magnifique'. Sinclar is bekend om zijn Franse draai die hij aan zijn housmuziek geeft. Zijn track 'Feel For You' uit 2000 is een ode aan de Franse muzikant Cerrone, en komt van zijn tweede album 'Champs Elysees'. Het wordt een hit in Engeland. De track die daarna volgt is 'Darlin', in samenwerking met de zanger James 'D-Train' Williams.

  Sinclar heeft ook onder andere synoniemen gewerkt. Onder 'The Mighty Bop' en 'Reminiscence Quartet' maakt hij veel hip-hop en jazz muziek. Hij is ook bedenker van het 'Africanism Allstars', een ensemble van housemusic van verschillende artiesten in combinatie met latin, jazz, afrikaanse en tribal invloeden. Eind 2005 scoort Bob Sinclar een gigantische hit met 'Love Generation'.

   

Producties opgenomen in playlist

Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm