Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Christina Aguilera

  toegevoegd door XRADIO

  Op 18 december 1980 werd Christina Maria Aguilera geboren op Staten Island in New York. Haar vader Jim is een militair van Latijns-Amerikaanse afkomst en haar moeder Shelly Siblings een violiste, die jarenlang met een orkest door Europa toerde.

  Christina groeide samen met haar broertjes en zusjes Michael, Casey, Rachel en Stephanie op in Wexford, Pennsylvania. Op school deed ze met verschillende talentenjachten mee. Ze had vanaf dat moment maar een doel voor ogen en dat is doorbreken in Hollywood. Op achtjarige leeftijd deed ze op de Amerikaanse televisie mee met het programma Star Search en zong ze het volkslied voor aanvang een basketballwedstrijd voor een compleet stadionpubliek.

  Haar grote doorbraak kwam op haar twaalfde. Ze verscheen opnieuw op de Amerikaanse televisie, nu als presentator van het programma The Mickey Mouse Club. Dit deed ze samen met haar latere collega-megasterren Britney Spears en Justin Timberlake.

  Op veertienjarige leeftijd nam Christina haar eerste single op. In Japan nam ze het nummer 'All I wanna do' op met de Japanse popster Keizo Nakanishi. Na een tournee door Japan reisde Christina naar Roemenië, waar ze in de geboortestreek van Graaf Dracula voor een klein opstootje zorgde. Na een optreden met Sheryl Crow en Diana Ross op een popfestival in Transylvanië stapte Christina het publiek in. Hierbij stortten de fans zich massaal op de jonge popster.

  In 1998 keerde ze terug naar Amerika en nam ze op aanraden van haar manager een demo op van het nummer 'I wanna run to you' van Whitney Houston. Een producer van Walt Disney kreeg deze opname in handen en nodigde Christina uit om het nummer 'Reflection' op te nemen voor de Disney-film Mulan. Na deze hitsingle dook Christina de studio in om een compleet album op te nemen.

  Met de single 'Genie in a Bottle' brak Christina wereldwijd door. Daarna volgden nog hits zoals 'What a girl wants', 'Come on over', 'I turn to you' en 'Nobody wants to be lonely', een duet met Ricky Martin. omdat ook de carrière van Mickey Mouse Club-collega Britney dan een vlucht heeft genomen worden de twee neergezet als elkaars grootste concurrent.

  Daarna besloot Christina lessen Spaans te nemen om een Spaanstalig album uit te brengen. Van deze cd 'Mi Reflejo' werd alleen 'Falsas Esparanzas' een klein hitje. Christina besloot maar verder te gaan met Engelstalige nummers en bracht in 2001 samen met Pink, Mya, Lil Kim en Missy Elliott de Patti Labelle-cover 'Lady Marmelade' uit voor de film Moulin Rouge.

  Het lijkt erop dat Christina bij iedere single die ze uitbrengt ook een kledingstuk extra uittrekt. In de clip van Lady Marmelade heeft ze zo weinig kleding aan dat het bijna onmogelijk is om nog iets uit te trekken, maar in de videoclip van 'Dirrty' bewees dat dat wel degelijk mogelijk was.

   

Producties opgenomen in playlist

Geen gerelateerde tracks.
Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm