Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Atomic kitten

  toegevoegd door XRADIO

  Ook na de opkomst en ondergang van Take That, Spice Girls en Boyzone bleef Groot-Brittannië in elkaar geknutselde groepen produceren, die minstens zo vaak de roddelpers halen als singles verkopen aan het jonge publiek. Zo ook het dancepop-trio Atomic Kitten, in 1999 opgericht door Andy McCluskey van Orchestral Manoeuvers in the Dark. Hij selecteerde de uit Liverpool afkomstige Kerry Katona (08-09-1980), Liz McLarnon (10-04-1981) en Natasha Hamilton (17-07-1982) en via een contract met Innocent Records kon deze hitmachine aan de slag.

  Om de nodige publiciteit te genereren tourde Atomic Kitten door Engeland als voorprogramma van de populaire jongensgroep 911 en later tourden ze met Steps. De eerste singles 'Right Now' en 'See Ya' werden meteen Europese top 10-hits en 'Whole Again' bezette eind 2001 overal de nummer 1-plek in de hitlijsten.

  Terwijl ze mateloos populair waren op muziekzenders MTV en TMF deed zich in september 2000 de eerste bezettingswisseling voor toen Kerry Katona liet weten dat ze al een jaar een relatie had met Bryan McFaden van Westlife. Ze bleek in verwachting te zijn en het paar verloofde zich kort daarop. Katona had geen zin meer om te reizen en verliet de groep, vlak voordat Atomic Kittens langverwachte debuutalbum 'Right Now' uitkwam. Jenny Frost werd de vervanger van Katona en het trio bracht in 2001 twee grote hits uit, 'Whole Again' en een cover van het Bangles-nummer 'Eternal Flame'.

  Na het eerste succesvolle album kwam in 2002 de opvolger 'Feels So Good' uit, met daarop de Blondie-cover 'The Tide is High'. Deze single hielp ze ook in Amerika door te breken, waar ze ook aan de lopende band grote hits zouden scoren, zoals 'Be With You' en 'The Last Goodbye'. In de VS werd de groep in april 2003 gelanceerd met een speciaal album getitield 'Atomic Kitten', met daarop nummers van zowel 'Right Now' als 'Feels So Good'.

  In 2004 verschijnt hun derde album, 'Ladies Night', gevolgd door een Greatest Hits-album begin 2005 met daarop ook het nieuwe nummer 'Cradle'.

   

Producties opgenomen in playlist

Geen gerelateerde tracks.

Reacties (1)

 • Jeroen (35)
  1 januari 2009 om 17:44  
   
| 1 |
 
Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm