Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Robert Miles

  toegevoegd door XRADIO

  Robert Miles (Neuchâtel, 3 november 1969) is een Zwitserse DJ en een componist in de muziekstijlen trance, techno en andere elektronische muziekstijlen.

  Hij werd geboren als Roberto Concina, als zoon van Italiaanse immigranten.

  In zijn thuishaven werkte hij als diskjockey, waarbij hij opviel door het gebruik van de tot dan toe vrij onbekende muziekstijlen ambient en drum and bass. Bij het componeren van zijn eigen muziek ontwikkelde Miles zich dan ook deze kant op, toen hij in een studio zijn muziek met behulp van een computer samenstelde.

  Snel kreeg hij aanzien binnen de muziekwereld en toen hij naar Londen verhuisde, kwam het zelfs tot een zakelijk contact met Madonna. Vanuit Engeland slaagde hij er uiteindelijk in om met zijn ambient-techno, die al gauw de naam dream meekreeg, om de hitlijsten te bestijgen. Vooral zijn debuutsingle Children (uitgebracht in 1995) eindigde in meerdere landen hoog in de hitlijsten.

  Hierop volgde de single Fable, met vocals van Feralla Qunin. Zijn debuutalbum Dreamland, dat op 7 juni 1996 in Europa werd uitgebracht, werd een bestseller. Enkele dagen later werd het album ook uitgebracht in de Verenigde Staten, met een nieuwe track, One & One. Dit nummer werd erg populair en werd uiteindelijk uitgebracht op single in de VS en in Duitsland. In Duitsland werd om deze reden aan het einde van 1996 een nieuwe versie van het album Dreamland uitgebracht, waarop het nummer One & One was opgenomen.

  Op 27 november 1997 werd Miles' tweede album uitgebracht, 23am, met als bekendste nummer Freedom.

  Op 11 juni 2001 volgde zijn derde album, Organik, welke zowel als grammofoonplaat als als CD werd uitgebracht. Dit album werd gezien als een breuk met de stijl waarmee Miles bekend was geworden. In 2003 werd een album uitgebracht met remixes van Organik. Dit album was een mix van creaties van winnaars van een wedstrijd gehouden op de website van Robert Miles en remixes van bekende artiesten.

  Aan het einde van 2003 verhuisde Miles van Londen naar Los Angeles. Daar startte hij zijn eigen platenlabel, S:alt Records en in 2004 bracht hij een album uit samen met Trilok Gurtu, Miles_Gurtu genaamd.

   

Producties opgenomen in playlist

Geen gerelateerde tracks.
Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm