Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Roger Sanchez

  toegevoegd door XRADIO

  Roger Sanchez werd geboren in New York in een Dominicaans gezin. Hij studeerde aan de School of Art & Design in Manhattan samen met een aantal toekomstige hip-hoplegendes, waaronder Kurtis Mantronik. Begin jaren tachtig, op het hoogtepunt van de graffiti- en breakdance-hype, begon de toen 13-jarige Roger met DJ'en. Zijn hobby groeide uit tot fulltime bezigheid, waarbij hij zijn stempel op de breakdance-rage nog extra drukte met kleine rollen in de films 'Breakdance' en 'Krush Groove'. In 1987 stopte hij met zijn studie architectuur aan het Pratt Instituut om zich helemaal de wijden aan de muziek en draaide hij in de grootste New Yorkse clubs, waaronder The Tunnel. Hij opende daarna een eigen club 'Ego Trip' en net als zijn mixtapes werd dit een groot succes. In 1989 werd hij door Gladys Pizarro van Strictly Rhythm Records benaderd met de vraag of hij zin had om te produceren. Een jaar later verscheen onder de naam Underground Solution zijn eerste single 'Luv Dancin'.

  De house scene in New York lag binnen de kortste keren aan de voeten van Sanchez, die pionierswerk verrichtte bij de overgang van smooth garage naar het wat ruigerere uit Europa overgewaaide trance en techno-geluid. Na een kritische recensie over een single kreeg Sanchez de bal teruggekaast met de boodschap: maar er zelf maar een goeie remix van. Zo werd Sanchez bij toeval ook remixer en vanaf 1991 stonden grote artiesten als Babyface, Michael Jackson, Diana Ross, Janet Jackson, Chic, M People, Incognito en Soul II Soul in de rij voor een Roger Sanchez-remix van hun nummers.

  Daarna volgden meer Sanchez-producties die zijn naam als één van 's werelds grootste dance-producers bevestigden, zoals 'Sumba Lumba' van Tribal Confusion uit 1994, de EP 'Livin 4 The Underground' van Roger S en 'Release Yo Self' van Transatlantic Soul (beide uit 1995). Hoewel zijn eigen label One records dat jaar werd opgeheven tekende hij via zijn nieuwe Narcotic-label een overeenkomst met de Engelse club Hard Times om zijn eerste remix-album uit te brengen, 'Hard Times-The Album'. Onder de namen S-Men (een samenwerking met Junior Sanchez en DJ Sneak) en Roger S. bracht Narcotic de jaren daarop nog een aantal succesvolle mixalbums uit.

  In 2001 verscheen zijn eerste studio-album 'First Contact' en in de jaren daarna vertoonde Sanchez zijn kunsten in de beste clubs van Londen, New York en Ibiza en werkte hij samen met wereldsterren als Underworld, The Police, Janet Jackson, Michael Jackson, St. Etienne, Texas en goede vrienden Daft Punk. Ook opende Roger deuren voor de Basement Jaxx en richtte hij zijn eigen platenlabel R-Senal op. In 2001 scoorde Roger Sanchez een wereldwijde hit met 'Another Chance'.

   

Producties opgenomen in playlist

Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm