Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Randy Katana

  toegevoegd door XRADIO

  Randy Joubert wordt op 14 maart 1965 geboren op St. Maarten, één van de Nederlandse Antillen. Hij woont achtereenvolgens in Nederland, op Curaçao en op Aruba voordat hij naar een Amerikaanse college gaat in Rome, Georgia. Vanaf zijn zeventiende vliegt hij tijdens de vakanties terug naar zijn huis op Aruba om te DJ'en in de grootste clubs van het eiland.

  Rond 1983 stopt hij met school en verhuist hij naar St. Maarten, waar hij vier jaar lang DJ is in 'Studio 7'. In 1988 vertrekt hij naar Nederland om daar te proberen door te breken in de muziekindustrie. Met zijn DJ-apparatuur onder zijn arm gaat hij in Amsterdam wonen en werkt hij korte tijd in Bebop (nu bekend als de iT). Hij pakt echter snel weer zijn koffers en verkast naar Zwitserland, maar na twee maanden kleert hij terug in Nederland. Negen jaar lang is hij resident-DJ in de Tahiti Club in Scheveningen, waar hij op een gegeven moment The Freak leert kennen. Samen richten ze dancelabel Jinx Records op en Randy wordt de eerste artiest die via dit label nummers uitbrengt.

  Zijn eerste track 'Sexual Intimidation', die onder de pseudoniem Katana verschijnt, wordt meteen een hit in de dancelijsten. Dat succes wordt daarna overtroffen door zijn tweede nummer 'Erotmania'. Hij produceert ook nummers onder de namen DJ Randy en Antic.

  Niet veel later is Randy mede-oprichter van BPM Dance, dat in de loop der tijd uitgroeit tot één van de grootste independent platenmaatschappijen van Nederland en onder twaalf verschillende labels nummers uitbrengt, waaronder de Katana-hits 'Fancy Fair' en 'Gemini'.

  In 2002 krijgt de hele muziekindustrie zware klappen te verwerken en gaan veel bedrijven failliet. Voor Randy is de lol er dan een beetje vanaf en besluit hij in januari 2003 te stoppen met zijn activiteiten voor BPM. Die zomer volgt een try-out in de XL in Amsterdam en Randy werd meteen aangenomen als resident DJ.

   

Producties opgenomen in playlist

Geen gerelateerde tracks.
Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm