Nu op XRADIO

Twitter

Nieuwe tracks

Geef je mening


Lees reacties  0 Reacties  |  Overzicht

Biografie

 • Armand van Helden

  toegevoegd door XRADIO

  DJ/producer Armand van Helden is geboren in New York, maar bracht een deel van zijn jeugd door in Nederland, Italië en Turkije omdat zijn vader bij de luchtmacht zat en naar verschillende bases in Europa werd gedetacheerd. Hij was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek en maakte mixbandjes voor zijn vrienden. Op zijn dertiende kocht hij zijn eerste drumcomputer en twee jaar later ging hij serieus aan de slag als hip-hop/freestyle-DJ. In 1991 rondde hij zijn rechtenstudie in Boston af, ging overdag als advocaat aan de slag en 's nachts draaide hij in verschillende clubs in Boston en New York. in 1991 zegde hij zijn advocatenbaan op om zich volledig te storten op het remixen voor X-Mix Productions (opgericht door zijn latere manager Neil Pettricone) en zijn vaste residency in de club Loft in Boston.

  Armand van Helden is één van de bestbewaarde geheimen in de clubscene, totdat hij dance A&R-goeroe Gladys Pizarro in 1992 een demo laat horen en hij zijn eerste echte single mag uitbrengen. Onder de naam Deep Creed brengt hij 'Stay on my Mind' uit en later dat jaar 'Move it to the Left' onder de naam Sultans of Swing. Zijn doorbraak bij de internationale dance-publiek kwam in 1994 met de hit 'Witch Doktor'.

  Daarna bracht Armand aan de lopende band dansvloervriendelijke producties uit en remixte hij voor artiesten als Deee-Lite, Jimmy Somerville, New Order, Deep Forest, Faithless, Janet Jackson, Rolling Stones, Apollo 440, Vanessa Williams, Puff Daddy, Daft Punk en Ace of Base. Het radiopubliek maakt kennis met Armand via zijn remix van Professional Widow van Tori Amos, die in 1996 een grote internationale hit wordt. Zoals wel vaker zal gebeuren worden zijn versies in veel gevallen bekender dan de originele nummers. In de loop van de jaren negentig nestelt Armand zich tussen de grootste houseproducers zoals Todd Terry, Erick Morillo, Roger Sanchez, Masters at Work en George Morel.

  Na de dance hits 'Cha Cha' en 'The Funk Phenomena' verschijnt zijn eerste album 'Old School Junkies'. In 1997 brengt Armand een Greatest Hits-album uit om zijn eerdere werk onder de aandacht te brengen en keert hij terug naar zijn rap-achtergrond met het breakbeat-album 'Sampleslaya... Enter The Meatmarket'. Daarna verschenen de EP '2 Future 4 U' (1998) en de albums 'Killing Puritals' (2000), 'Gandhi Khan' (2001), die door de gebeurtenissen rond 11 september volledig werd genegeerd. Armand zit dan een tijdje in een creatieve dip en van hem is lange tijd geen nieuw werk te horen, totdat in 2004 de mixalbum 'New York: A Mix Odyssey' verschijnt en de single 'My My My' zijn zoveelste hit wordt.

   

Producties opgenomen in playlist

Reageren
Om te reageren moet je ingelogd zijn, klik hier om in te loggen.

Inloggen

XTrack

 • Lees meer
  Justin Timberlake
  Mirrors

Luisteren via eigen player

Linkpartners

Radio overzicht Onlineradiostations Allradio.nl Radioonline.fm